Varenna » Specials » Woning inrichten

Het inrichten van een huis of appartement: overzichten

Het inrichten van een huis of appartement is een hele klus. Zeker als je dit voor het eerst doet of als het een nieuwbouwwoning betreft. In korte tijd moet je veel spullen kopen en beslissingen nemen over het interieur waar je nog jaren in gaat wonen. Dan is het lastig om op voorhand te overzien wat je allemaal nodig hebt. Ook als je al vaker bent verhuisd en een uitzet hebt, kan dat tegenvallen. De artikelen in deze special kunnen helpen de inrichting van een nieuwe woning goed te plannen.

Deze special

Dit is een special waarin ik verschillende artikelen heb verzameld die ik voor InfoNu heb geschreven, betreffende het inrichten van een woning. De artikelen hebben vooral een praktische inslag en draaien dus niet zozeer om interieurstijlen en wat er goed past bij welke stijl.

Alle artikelen behandelen de inrichting van een woning ten aanzien van bepaalde producten in plaats van kamer voor kamer. Ze pogen vooral een overzicht te geven van wat je in welke ruimtes nodig hebt of geven aan wat er handig zou kunnen zijn. Daarbij worden vragen beantwoord als:
  • Hoeveel en wat voor soorten lampen, spiegels of andere producten zijn er gebruikelijk in welke kamers?
  • Welke spullen heb je nodig voor bepaalde huishoudelijke werkzaamheden als de was en de strijk en waar ga je die neerzetten?
  • Welke producten zijn er slim in een bepaalde situatie en welke niet zo?

Het gaat hierbij in principe altijd om roerende goederen. Onroerende goederen die worden beschouwd als horend tot de basisinrichting van een woning, zoals vloerbedekking, wandbekleding, keukens en sanitair komen in deze special niet aan bod.

Checklists

Daardoor kunnen de artikelen tot op zekere hoogte worden gezien als een checklist met de nodige aanvullende informatie en kunnen ze je helpen bij het maken van keuzes, een inventarisatie of een boodschappenlijstje.

Alle artikelen bieden uitgebreide en neutrale informatie. In de lijst hieronder kun je de beschikbare onderwerpen en bijbehorende links vinden.

Veel plezier met lezen en met het inrichten van je huis of appartement,

Varenna

Inrichten woning: accessoires voor sanitair en keuken

In de badkamer, wc en keuken kunnen woonaccessoires uit dezelfde categorie worden gebruikt. Het gaat dan om artikelen als handdoekenrekjes, zeepdispensers, wc-borstels en ophanghaken. Vaak zijn het er…

Inrichten woning: lampen in huis

Sinds de mensheid is gezegend met elektrische verlichting beschouwen wij kunstlicht als vanzelfsprekend. Dat verandert echter wanneer we een huis of appartement gaan inrichten. Dan blijkt dat er behoo…
Inrichten woning: wassen en strijken

Inrichten woning: wassen en strijken

De was is een belangrijk onderdeel van het huishouden dat veel tijd in beslag neemt. Afgezien daarvan neemt het ook veel plaats in beslag. Wasmachines, drogers, waslijnen en strijkplanken kun je niet…
Kranen voor keuken en badkamer kiezen

Kranen voor keuken en badkamer kiezen

De ontwikkeling van kranen heeft sinds het begin van de nieuwe eeuw een vlucht genomen. Het assortiment, zowel voor de keuken als voor de badkamer, is bijzonder groot geworden. Dat komt zowel door tec…

Spiegels, van functioneel tot decoratief

Voor de meeste mensen zijn spiegels een onmisbare woonaccessoire. We hebben ze nodig om te zorgen dat onze kleding en ons uiterlijk op orde is, maar ze kunnen ook een louter decoratieve functie hebben…
Gepubliceerd door Varenna op 14-02-2013, laatst gewijzigd op 15-01-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.