Varenna » Specials » Keuken inrichten

De juiste inrichting en producten voor je keuken kiezen

De juiste inrichting en producten voor je keuken kiezen Over het inrichten van een keuken valt veel te zeggen. Vaak betreft het een relatief kleine ruimte in huis, maar toch houdt de inrichting ervan ons meer bezig dan die van welke andere kamer ook. Zeker de aanschaf van een geheel nieuwe keuken heeft de nodige voeten in aarde en kost veel tijd, geld en energie. Doch ook het opknappen of verder inrichten van een keuken kan de nodige hoofdbrekens opleveren. In deze special is informatie te vinden die kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Inhoud (interne links)

Onderdelen keukeninterieur

Bij de inrichting van een keuken zijn verschillende onderdelen betrokken, die qua karakter behoorlijk uit elkaar kunnen lopen. Zo heb je:
  • Het basisinterieur van een keuken, waaronder het aanrechtblad, keukenkastjes en –lades, handgrepen en de gootsteen.
  • Allerlei soorten keukenapparatuur.
  • Voor een keuken geschikte vloeren en wanden.
  • Accessoires die in de meeste keukens te vinden zijn, zoals haakjes, handdoekrekjes, keukenbestek en afvalbakken.

Bij de inrichting van een geheel nieuwe keuken moeten op al deze punten beslissingen worden genomen en keuzes gemaakt. Het gaat dan bijna zonder uitzondering om prijzige producten waar je het nog vele jaren mee zult moeten doen. Alle reden dus om doordachte keuzes te maken.

Deze special

In deze special heb ik een aantal artikelen verzameld die door mij voor InfoNu zijn geschreven. De onderwerpen van deze artikelen zijn interessant voor mensen die bezig zijn met het ontwerpen en/of inrichten van een keuken. Ze bestrijken alle gebieden betreffende de inrichting van een keuken, behalve niet de wanden en vloeren.

De special levert echter geen volledigheid en de teksten vormen beslist geen handleiding voor het inrichten van een keuken. Ze geven alleen nadere informatie over een aantal van belang zijnde zaken. Kijk in de lijst onderaan de tekst voor de beschikbare onderwerpen en bijbehorende links.

De artikelen bieden grofweg de volgende soorten informatie:
  • Informatie over producten of mogelijkheden voor de inrichting van een keuken die vaak minder aandacht krijgen dan ze verdienen of gemakkelijk over het hoofd worden gezien.
  • Informatie ten behoeve van het maken van keuzes, bijvoorbeeld door beschikbare producten op een rijtje te zetten of voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.
  • Praktische adviezen ten aanzien van de inrichting van bepaalde typen keuken, zoals bijvoorbeeld kleine keukens.

In alle gevallen geven de artikelen uitgebreide, neutrale informatie. Sommige geven maar gedeeltelijk informatie die van toepassing is op de keuken.

Ik wens je veel plezier met lezen en met het inrichten of ontwerpen van je keuken.

Varenna
De juiste afvalemmer voor de keuken kiezen

De juiste afvalemmer voor de keuken kiezen

Met onze afvalemmer hebben we dagelijks volop te maken. Helaas zorgt hij snel voor vervelende problemen, met stank als onbetwiste nummer één. En dat terwijl de afvalbak meestal in de keuken staat, een…

Inrichten woning: accessoires voor sanitair en keuken

In de badkamer, wc en keuken kunnen woonaccessoires uit dezelfde categorie worden gebruikt. Het gaat dan om artikelen als handdoekenrekjes, zeepdispensers, wc-borstels en ophanghaken. Vaak zijn het er…
Kranen voor keuken en badkamer kiezen

Kranen voor keuken en badkamer kiezen

De ontwikkeling van kranen heeft sinds het begin van de nieuwe eeuw een vlucht genomen. Het assortiment, zowel voor de keuken als voor de badkamer, is bijzonder groot geworden. Dat komt zowel door tec…
Een spoelbak voor in de keuken kiezen

Een spoelbak voor in de keuken kiezen

Een keuken zonder spoelbak is geen keuken. Toch is een spoelbak typisch zo’n product dat we iedere dag volop gebruiken, maar waar we bij de aanschaf niet veel aandacht aan schenken. Bij het kopen van…
Inbouwapparatuur voor de keuken kiezen

Inbouwapparatuur voor de keuken kiezen

Bij een nieuwe keuken horen ook inbouwapparaten. Het is echter belangrijk te bepalen welke apparaten je precies neemt voordat je een keuken gaat uitzoeken. Ze maken namelijk een groot gedeelte, zo nie…
Een kleine keuken inrichten

Een kleine keuken inrichten

Veel woningen in Nederland, zowel oud als nieuw, hebben een kleine tot zeer kleine keuken. Grondprijzen zijn torenhoog en er wordt al snel vloeroppervlakte op de keuken bespaard. Het is dan aan de nie…
Gepubliceerd door Varenna op 14-02-2013, laatst gewijzigd op 15-01-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties